Wat is de decompressieziekte?

Decompressieziekte of caissonziekte is een ziektebeeld dat voorkomt bij duikers die te snel naar de oppervlakte komen. Ze gaan van grote diepte waar de waterdruk heel hoog is en zwemmen naar het oppervlak waar de druk veel lager is. Door het drukverschil kunnen ze allerlei lichamelijke klachten krijgen. Lees verder »

Bron: schooltv.nl

Wat gebeurt er bij decompressieziekte?

Wat is decompressieziekte? Kort gezegd: als je te snel van een grote diepte naar de oppervlakte gaat heb je kans op decompressieziekte. Dit komt door de samenstelling van de lucht in het water: ons lichaam is gewend dat de lucht die we dagelijks inademen voor 80% uit stikstof en voor 20% uit zuurstof bestaat. Lees verder »

Wat zijn de symptomen van decompressieziekte?

Vermoeidheid of een algeheel gevoel van malaise kan al duiden op een cerebrale vorm van decompressieziekte. Binnenoorsymptomen zijn duizeligheid, gehoorverlies, tinnitus, misselijkheid, braken en ataxie. Spinale symptomen zijn paralyse, sensibiliteitsstoornissen, paresthesieën, urineretentie of defaecatieproblemen. Lees verder »

Bron: venticare.nl

Hoe krijg je decompressieziekte?

Decompressieziekte wordt veroorzaakt door het ontstaan van gasbellen in het bloed en in de weefsels. Hieraan liggen 2 verschillende oorzaken aan ten grondslag: de arteriële gasembolie en de stikstofgasgerelateerde decompressieziekt. Lees verder »

Bron: www.ntvg.nl
Gerelateerd aan Wat is de decompressieziekte?