Heeft elk huis een kruipruimte?

Niet elke woning in Nederland is voorzien van een kruipruimte. De begane grond vloer rust in een dergelijk geval veelal direct op de grond of er is sprake van een minimale kruipruimte van bijvoorbeeld slechts 10 tot 15 cm. Lees verder »

Hoe weet ik of mijn huis een kruipruimte heeft?

Tips om de kruipruimte te zoeken (zonder kruipluik) Op oude bouwtekeningen staat soms getekend of jouw woning een kruipruimte heeft. Deze kun je gratis bij de gemeente opvragen. Je zou ook een bouwkundige ernaar kunnen laten kijken. Lees verder »

Is een kruipruimte nodig?

Het Bouwbesluit schrijft geen kruipruimten voor. Verder stelt het Bouwbesluit ook geen eisen aan kruipruimten of aan het aantal kruipluiken. Het Bouwbesluit stelt dus bijvoorbeeld ook geen eisen aan de ventilatie van een kruipruimte. N.B. Een kruipluik wordt beschouwd als een deel van de vloer. Lees verder »

Welke woningen hebben kruipruimte?

Een kruipruimte komt veel voor in huizen gebouwd voor 1980. Het is een ruimte onder de vloer op de begane grond van een woning. Deze ruimte kan bereikt worden via een luik in de vloer. De kruipruimte vormt een soort buffer tussen de ondergrond en de vloer van de woning. Lees verder »

Hebben nieuwbouwhuizen een kruipruimte?

De meeste nieuwbouwwoningen worden nog steeds gebouwd met een kruipruimte. Als deze minimaal 50 centimeter hoog is, kan er 'normale' vloerisolatie aangebracht worden. Deze wordt aan de onderkant van de vloer bevestigd. Lees verder »

Gerelateerd aan Heeft elk huis een kruipruimte?