Hoe ademen mollen onder de grond?

Ademen onder de grond In de bovenste tunnels is de grond niet compact en laat deze nog zuurstof door maar, hoe dieper je gaat hoe minder zuurstof er aanwezig is. Mollen kunnen hun uitgeademde lucht hergebruiken. Dit komt doordat hun bloed meer koolstofdioxide op kan nemen dan gebruikelijk is. Lees verder »

Hoe krijgt een mol zuurstof onder de grond?

Een mol kan in zijn gangenstelstel onder de grond gewoon ademhalen, omdat grond wel zuurstof doorlaat. De mol maakt in zijn gangen ook gaten, zodat daar ook zuurstof doorheen komt. De molshopen die je soms buiten ziet, zijn dus ook een oplossing voor de mol om adem te kunnen halen. Lees verder »

Hoe leeft een mol onder de grond?

De mol graaft diepe en ondiepe gangen tot 1 meter diep, waarvan de totale lengte 60 meter kan bedragen. De gangen worden ook wel tunnels genoemd. Bij het graven ontstaan de bekende molshopen; hopen zand. In bosgebieden liggen de molshopen dikwijls onder afgevallen bladeren verborgen. Lees verder »

Hoe lang blijft een mol onder de grond?

De andere zintuigen van de mol zijn juist extra goed ontwikkeld. Zijn reuk- en tastzintuigen zijn dusdanig ontwikkeld dat hij ondergronds goed uit de voeten kan. Hierdoor kan een mol met 7 km/u ondergronds graven en per uur graven ze gangen tot en met 15 meter lang. Lees verder »

Is een mol altijd alleen?

Mollen zijn solitaire dieren, dat betekent dat ze meestal alleen leven. Ze zijn steeds afwisselend 3 à 4 uur wakker en gaan dan een paar uur rusten. Ook als ze wakker zijn, blijven ze bij voorkeur onder de grond. Daar graven ze hun tunnels en zoeken hun voedsel. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe ademen mollen onder de grond?