Wat zit er allemaal onder de grond?

Aarde is de bodemlaag waarin planten groeien. Onze bodem bestaat uit verschillende soorten grond. De belangrijkste grondsoorten zijn klei (zeeklei of rivierklei), zand, löss, leem (ook wel silt genoemd) en zavel. Hierin zitten vooral mineralen. Lees verder »

Wat zit er in de ondergrond?

Een bodem bestaat uit verschillende elementen. De ideale samenstelling van deze elementen is als volgt: 40 % minerale deeltjes, dit zijn de vaste deeltjes in de grond zoals zand, klei en silt. 25 % lucht: planten en het bodemleven hebben net zoals wij zuurstof nodig. Lees verder »

Wat bevindt zich onder de grond?

De vaste binnenkern Als we de aarde opdelen op basis van reologie, zien we de lithosfeer, asthenosfeer, mesosfeer, buitenste kern en binnenste kern. Als we de lagen echter differentiëren op basis van chemische variaties, klonteren we de lagen samen in korst, mantel, buitenste kern en binnenste kern. Lees verder »

Wat zit er onder de grond?

Ze zijn onder te verdelen in 10 hoofdgroepen: de regenworm, naaktslak, huisjesslak, spinachtigen, pissebed, miljoenenpoot, duizendpoot, kever, mier en de mol. In iedere groep zitten weer meerdere soorten, zoals de tuinslak of de segrijnslak, de tuinwolfspin en de hooiwagen. Lees verder »

Bron: www.ivn.nl

Wat zit er onder de bodem?

Onder de bodem hebben de wortels van planten geen invloed meer. Deze laag noemen we de ondergrond. De bodem staat onder invloed van de wortels van planten. Vermits de wortels van gras en van een boom niet even diep reiken, zal de bodem niet overal even diep zijn. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zit er allemaal onder de grond?