Hoe eet je bospeen?

Je kunt bospeen zowel rauw als gekookt eten. De bospeen geeft een salade een heerlijke knapperige bite, maar combineert ook goed met bijvoorbeeld peultjes of doperwtjes. Lees verder »

Kun je het loof van bospeen eten?

'Gooi het loof van bospeen niet weg! De jonge, zachte blaadjes zijn heerlijk. Gebruik ze door een salade, in een wittewijnsaus bij vis of maak er lekkere pesto van: die kan zo weer over de worteltjes. Wortel met loof werkt niet alleen goed in hartige gerechten, maar ook in toetjes! Lees verder »

Wat is het verschil tussen wortel en bospeen?

Het grote verschil tussen wortel en peen is dat met een peen de gehele plant bedoelt wordt. Een wortel is een stuk van de plan, het deel zonder blaadjes. Meestal wordt de definitie wortel en peen door elkaar heen gebruikt. Een bospeen is een bosje van lange, slanke zoete wortels (met blad / loof !). Lees verder »

Bron: ohmydish.nl

Hoe bospeen snijden?

Eventueel loof moet je er afbreken. Vervolgens kun je een kleine wortel, zoals een waspeen of bospeen, schrappen. Daarbij haal je een mesje langs de schil zodat alle vuil en onregelmatigheden eraf worden geschraapt, maar niet noodzakelijkerwijs de gehele schil. Grotere en grovere wortels moet je wel schillen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe eet je bospeen?