Hoe gaat een Keelonderzoek?

De KNO-arts schuift het slangetje via uw neus tot in uw keel. U hoeft het slangetje niet in te slikken. Zo kan de arts uw keel en het strottenhoofd goed zien. De arts vraagt u verschillende klanken te maken of bewegingen uit te voeren. Lees verder »

Doet een Keelonderzoek pijn?

U voelt het wel, maar het doet zelden pijn. Houdt uw hoofd tijdens het onderzoek recht en zo stil mogelijk. In vele ziekenhuizen is het mogelijk – door middel van een videocamera – op een monitor het onderzoek te volgen. De KNO-arts bespreekt het resultaat van het onderzoek direct met u. Lees verder »

Bron: www.kno.nl

Kan huisarts in keel kijken?

Soms is het niet duidelijk waarom u klachten heeft in de mond of keel. De arts kan dan een scopie doen. Dit doet de arts door met een scoop (kijkapparaat) in uw mond- en keelholte te kijken. Zo krijgt hij of zij een duidelijker beeld van de oorzaak van uw klachten, bijvoorbeeld door iets afwijkends te signaleren. Lees verder »

Hoe gaat een stembanden onderzoek?

Een stroboscopie is een onderzoek naar de trilling van uw stembanden met een stroboscoop. Dit apparaat maakt lichtflitsen waardoor de stembandtrilling zichtbaar wordt gemaakt. Het onderzoek kan met een flexibele stroboscoop via uw neus plaatsvinden of met een starre stroboscoop via uw mond. Lees verder »

Wat doet een neus keel oorarts?

Zoals de naam al aangeeft houdt de keel-neus-oorarts (KNO-arts) zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. Lees verder »

Bron: www.kno.nl
Gerelateerd aan Hoe gaat een Keelonderzoek?