Hoe hoort een oliebol te zijn?
Criteria voor een perfecte oliebol: De vulling is goed gewassen en geweld, voldoende aanwezig en netjes verdeeld. Daarnaast mag deze niet zijn gegist. De oliebol heeft een korte afbeet, dus niet taai of rubberachtig zijn. De smaak na het bakken is natuurlijk het belangrijkst! Lees verder »
Welk vet gebruiken voor oliebollen?
Gebruik voor het oliebollen bakken een neutrale olie, zoals zonnebloemolie, arachide olie of slaolie. Gebruik geen frituurvet. Dit vet wordt hard tijdens het afkoelen, waardoor er een wit laagje rondom de oliebollen komt. Ze smaken hierdoor minder lekker. Lees verder »
Hoe krijg je geen vette oliebollen?
“De temperatuur van de olie moet tussen de 175 en 180 graden zijn,” vertelt Christiaan. “Bij een hogere temperatuur zullen de oliebollen te donker worden en van binnen niet gaar zijn. En bij een lagere temperatuur duurt het te lang voordat de oliebollen gaar zijn en gaan ze zich volzuigen met vet.”27 dec. Lees verder »