Hoe kook je rundvlees het beste?
- Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast.
- Hou een temperatuur aan van ongeveer 90-95°C, dus hou het water tegen de kook aan.
- Als je vlees wilt 'voorgaren' omdat je gaat barbecueën of grillen, hou dan ongeveer 15-30 minuten aan voor 'dikke' delen.
- Lees verder »
Hoe lang moet je rundvlees koken?
Hoelang vlees koken? De kooktijd van het vlees is afhankelijk van het dier en het stuk. In het algemeen kan men stellen dat per kilogram vlees runderborst drie à vier uur nodig heeft, dikke lende en pekelvlees tot drie uur, varkenskop twee à drie uur en ham dertig à veertig minuten. Lees verder »
Hoe krijg je draadjesvlees zacht?
Deze ingrediënten maken je draadjesvlees mals Voeg een scheutje rode wijn of azijn tijdens toe het stoven. De zuren uit dit vocht breekt namelijk het bindweefsel in het vlees af en zo wordt het mals. Ook citroensap, sinaasappelsap, tomaten(puree), wijn, bier, mosterd of zelfs rinse appelstroop hebben datzelfde effect. Lees verder »
Hoe lang moet draadjesvlees sudderen?
Doe de deksel op de pan en zet het geheel in het midden van een op 100ºC conventioneel voorverwarmde oven en stoof in 3½-4 uur zacht en gaar. Keer tussentijds het vlees een paar keer en controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul eventueel aan met een beetje extra water. Lees verder »
Hoe laat je vlees sudderen?
Stoven is het langzaam garen van vlees in een vloeistof. Je braadt het eerst aan en dan laat je het rustig verder gaar worden in een gesloten pan, op een laag tot matig vuur in bouillon, wijn, cider of bier met groenten en kruiden. De temperatuur van de vloeistof maakt een groot verschil. Lees verder »