Is zoutvlees rundvlees?
Zoutvlees is gepekeld rundvlees met specerijen. Het gepekelde rundvlees eten we in diverse Surinaamse gerechten. Denk hierbij aan Surinaamse gele pesi soep, okersoep maar ook in pom of gewoon op een broodje.De voorbereiding van het maken van zoutvlees duurt langer dan de bereiding zelf. Lees verder »
Wat voor soort vlees is zoutvlees?
Zoutvlees is een gepekeld en gekruid soort rundvlees, afgeleid van het uit de joodse keuken bekende pekelvlees. Het wordt veel gegeten in de Surinaamse cultuur. Het gepekelde en gekruide rundvlees kan gebruikt worden in pom, een ovengerecht dat vaak op (verjaardags)feesten en familiebijeenkomsten wordt geserveerd. Lees verder »
Waarvan is pekelvlees gemaakt?
Pekelvlees, Pastrami of Surinaams Zoutvlees. Het is allemaal ongeveer hetzelfde. Vlees+veel zout+kruiden. Lees verder »