Hoe kun je jus binden?
- Wil je bloem gebruiken, smelt dan wat boter in een pannetje en roer er een gelijke hoeveelheid bloem door tot een gladde massa. ...
- De maïzena kun je mixen met een beetje jus tot een glad papje en daarna beetje voor beetje door de jus roeren.
- Lees verder »
Hoe krijg je jus dikker?
Is de jus wat aan de dunne kant, dan zijn er een paar manieren om de jus dikker te maken. Zo kun je deze iets langer laten pruttelen, waardoor er meer vocht verdampt en de jus zal indikken. Een andere manier is om de jus te binden met bloem of maïzena. Lees verder »
Wat moet je doen met overgebleven jus?
Een restje jus of gestold vet mag bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft), eventueel opgedept met keukenpapier of verpakt in een krantenpagina, is te lezen op de website van Milieu Centraal. Oké, duidelijk. Je bakvet mag dus gewoon bij het gft-afval. Lees verder »
Hoe indikken?
Een van de makkelijkste en snelste manieren om hem in te dikken is met zetmeel. Meng hiervoor maizena (maiszetmeel) of aardappelzetmeel met wat koud water tot een glad papje en laat het kort meekoken in de saus tot de gewenste consistentie is bereikt. Herhaal eventueel. Lees verder »
Hoeveel water bij jus?
Roer met een garde de inhoud van één zakje door 200 ml water in een pan. U kunt de jus ook bereiden door de inhoud van één zakje met ongeveer 150 ml water toe te voegen aan het braadvocht. 2. Breng dit al roerend aan de kook en laat de jus 2 minuten zachtjes doorkoken. Lees verder »