Hoe lang moet een kalkoen van 2 kilo in de oven?
Dit ligt eraan of je de kalkoen wel of niet gaat vullen. Reken voor een niet-gevulde kalkoen 40 minuten per kilo vlees en voor een gevulde kalkoen een uur per kilo. Als je een kalkoen hebt van 2,5 kilo moet deze dus 100 minuten in de oven als je hem niet vult en 150 minuten als je hem wel vult. Lees verder »
Hoe lang moet de kalkoen in de oven?
Reken voor een kalkoen van minder dan 4 kg 20 minuten per kilo + 70 minuten. Voor een kalkoen van 4 kg en meer 20 minuten per kilo + 90 minuten. Bedek eventueel losjes met aluminiumfolie om de kalkoen sappig te houden. Lees verder »
Hoe weet je of kalkoen gaar is?
De kalkoen is gaar zodra een kerntemperatuur van 74 ºC bereikt is. Dit meet je in het dikste deel van de dij – zorg dat je thermometer het bot niet raakt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog eens 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Lees verder »