Hoe maak je tuinbonen klaar?
De kooktijd van tuinbonen is afhankelijk van de grootte ongeveer 10-15 minuten; erg jonge en verse tuinboontjes 6-7 minuten. Kook ze in net voldoende water om ze onder te zetten en zonder zout, want dat maakt de velletjes stug. Dubbel gedopte tuinbonen kun je dus wel met zout koken. Lees verder »
Hoe moet je tuinbonen klaarmaken?
De kooktijd van tuinbonen is afhankelijk van de grootte ongeveer 10-15 minuten; erg jonge en verse tuinboontjes 6-7 minuten. Kook ze in net voldoende water om ze onder te zetten en zonder zout, want dat maakt de velletjes stug. Dubbel gedopte tuinbonen kun je dus wel met zout koken. Lees verder »
Waarom melk bij de tuinbonen?
Omdat dit velletje ook na het koken hard en stug blijft, worden tuinbonen vaak gekookt in een mengsel van water en een beetje melk. De melk in het kookwater zorgt ervoor dat de de velletjes zacht worden. Lees verder »
Hoe lang moet je bevroren tuinbonen koken?
Ingevroren tuinbonen Warm je de ingevroren bonen op in de pan, breng de bonen dan in een klein laagje water aan de kook. Laat de ingevroren tuinbonen 6 tot 8 minuten garen. Ze zijn dan klaar om gegeten te worden. Je kan de ingevroren tuinbonen ook in de magnetron klaarmaken. Lees verder »
Hoe moet je tuinbonen Dubbeldoppen?
Het dubbeldoppen doe je door de enkel gedopte tuinbonen 2 minuten in zoutloos water te blancheren. Spoel ze af met ijskoud water. Maak daarna, met een klein scherp mesje, een sneetje tegenover de navel van de boon. Druk daarna de boon uit het vliesje. Lees verder »