Hoe maak je zout uit zeewater?

Destillatie is de meest gebruikte techniek voor zeewaterontzilting. Het principe is eenvoudig: zeewater wordt verwarmd tot het verdampt waarna de zuivere waterdamp vervolgens weer condenseert. De zouten verdampen niet mee en blijven achter. Lees verder »

Is ontzilting duur?

Echter is ontzilting meestal duurder dan waterzuivering of dan het verbeteren van het water management. Daarnaast kan het afval product, pekel, ook voor lokale milieubelasting zorgen. Lees verder »

Bron: marevisie.nl

Hoe win je zout uit water?

Zeewater bestaat voor bijna 3,5% uit zout en het wordt daaruit gewonnen door verdamping van het water. Zout kan ook gewonnen worden met oplosmijnbouw. Er wordt zoet water ingebracht in een zoutlaag die diep in de grond zit. Het zout lost op in het water en dit wordt vervolgens weer opgepompt. Lees verder »

Hoe filter je zout uit water?

Omdat zout niet met gangbare technieken, zoals zand- of koolfiltratie, uit het water te zuiveren is, maakt Oasen gebruik van omgekeerde osmose, oftewel membraantechnologie. Een membraan is een heel dun laagje polymeer met daarin piepkleine gaatjes, legt Van der Meer uit. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe maak je zout uit zeewater?