Hoe weet je dat je lichaam te zuur is?
Hoe merk je dat je te zuur bent? Zuren die je niet kwijt kunt, worden opgeslagen in je lichaam, vooral in bindweefsel. Cellulitis, huidklachten, candida-infecties, hoofdpijnen, stramme spieren en gewrichten zijn typische kenmerken van verzuring. Lees verder »
Wat moet ik juist niet eten als mijn lichaam verzuurt is?
Beperk de consumptie van verzurende voeding en dranken. Hierbij moet u denken aan voedsel dat bestaat uit dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie etc. Eet daarentegen meer basischvormend (ontzurend) voedsel zoals groentes, aardappelen, noten, etc. Lees verder »
Hoe weet je of je zuurgraad te hoog is?
Bij een pH-waarde van minder dan 7 spreken we van een verzuurd lichaam. Is je pH-waarde hoger dan 7,0 dan spreken we van basisch. De neutrale pH-waarde van je bloed ligt tussen 7,35 en 7,45. In een westers voedingspatroon worden (te) veel voedingsmiddelen geconsumeerd die het lichaam verzuren. Lees verder »
Wat als je zuurgraad te hoog is?
Acidose en alkalose Bij een te hoge pH (hoger dan 7,45, te basisch) heeft de patiënt een alkalose. Een gezond lichaam zal de zuurgraad van het bloed bij afwijkingen herstellen via de longen en de nieren. Een alkalose ontstaat als iemand veel zuur verliest, zoals bij heftig braken. Lees verder »
Welk gevolg heeft verzuring van het lichaam?
Verzuring verhoogt de kans op het krijgen van diabetes, hypertensie, osteoporose, een lage immuniteit, vermoeidheid en hart- en vaatziekten. Door het herstellen van uw zuurtegraad houdt u dus het interne milieu van u lichaam gezond en helpt u tal van gezondheidsproblematieken te voorkomen! Lees verder »