Hoe wordt het bedruipen van vlees met het braadvocht genoemd om uitdrogen te voorkomen?

Tijdens het braadproces wordt het vlees regelmatig bedruipt met het braadvocht, dit voorkomt uitdroging, dit wordt ook wel arroseren genoemd. Lees verder »

Hoe voorkom ik dat vlees droog wordt?

Vlees moet bedekt zijn met sauzen, groenten en specerijen, gesmeerd met olie, ze zullen vochtverlies voorkomen. Het is belangrijk om niet op een lage temperatuur te koken, anders droogt het gewoon uit. Selecteer de stukken met het vet, vooraf marineren. We plaatsen het vlees in een goed verwarmde oven (200-230 graden). Lees verder »

Hoe heet het bedruipen van vlees?

Een van de 'trucs' die chefs gebruiken om heel veel smaak in een product te krijgen, bijvoorbeeld in een stuk vlees, is arroseren. Een sjiek woord voor het 'bedruipen' van een ingrediënt met vocht waarin het gebakken wordt. Officieel is de betekenis: “het overgieten met braadjus'. Lees verder »

Bron: www.culy.nl

Waarom vlees bedruipen?

Bedruipen doe je door het vlees in je pan of oven regelmatig te begieten met braadvocht. Zo voorkom je uitdrogen bij het bakken of braden. Lees verder »

Bron: www.vlees.nl
Gerelateerd aan Hoe wordt het bedruipen van vlees met het braadvocht genoemd om uitdrogen te voorkomen?