Hoe wordt kaas uit de supermarkt gemaakt?

Het algemene proces Eerst wordt het wrongel (het beginsel van kaas) van de wei (de restvloeistof) gescheiden. Hierna belandt de wrongel in een vorm, en wordt de beginnende kaas samengeperst om precies die vorm aan te nemen. Lees verder »

Bron: kro-ncrv.nl

Is kaas uit de supermarkt gezond?

Kaas levert weliswaar evenveel eiwit als vlees en vitamine B12, maar bevat maar heel weinig ijzer, zo'n 0,1 milligram per 100 gram. Bovendien bevat kaas vaak veel verzadigd vet, zeker de vette (48+) varianten, en veel zout. Daarom zien we kaas niet als een goed vegetarisch alternatief. Lees verder »

Hoe wordt supermarktkaas gemaakt?

Tijdens de productie wordt melk meestal aangezuurd en worden de enzymen van stremsel of bacteriële enzymen met een vergelijkbare activiteit toegevoegd om de caseïne te laten stollen. De vaste wrongel wordt vervolgens gescheiden van de vloeibare wei en geperst tot kaas. Lees verder »

Hoe wordt Old Amsterdam kaas gemaakt?

Hoe maken we Old Amsterdam Old Amsterdam wordt gemaakt van Nederlandse weidemelk. Daarna voegen we stremsel en zuursel toe om het verkazingsproces te laten beginnen. Van het zuursel krijgt de kaas zijn unieke smaak. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe wordt kaas uit de supermarkt gemaakt?