Hoe komt vlees in de supermarkt terecht?

Meteen na de slacht wordt het vlees goed gekoeld vervoerd naar het distributiecentrum. De verdere verwerking van vers vlees gebeurt gekoeld. Vanaf daar komt het vlees in de supermarkt terecht. Zowel in het distributiecentrum als in de supermarkt staat voedselveiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Lees verder »

Bron: www.vlees.nl

Is vlees van de slager beter dan vlees uit de supermarkt?

Consumentenorganisatie Test-Aankoop ging op zoek naar het beste verse rundvlees. Uit hun vergelijkende studie blijkt dat vlees dat je bij de slager haalt beter scoort dan vlees uit de supermarkt, zowel op vlak van smaak als op vlak van kwaliteit. Lees verder »

Bron: www.vlees.be

Hoe weet je waar je vlees vandaan komt?

Bij rundvlees is het land waar het dier is geboren, waar het is grootgebracht en uiteindelijk is geslacht verplicht om op het etiket te zetten. Op het etiket van onbewerkt vlees van varken, geit, schaap, kip en gevogelte (vers, gekoeld of diepgevroren) moet staan waar het dier is gehouden en waar het is geslacht. Lees verder »

Is vlees uit de supermarkt bewerkt?

Antwoorden (2) Hele stukken vlees, ongekruid of ongemarineerd, zijn alleen uitgesneden. Hierbij kun je denken aan kipfilet, biefstuk, karbonade, speklap, kippenpoot, runderlappen etc. Dingen als gehakt en hamburgers en wordt zijn bewerkt. Lees verder »

Waarom vullen supermarkten hun vlees en vis met water?

Bij het bewerkingsproces van vlees en vis wordt vaak water toegevoegd. Dit gebeurt als technologisch hulpmiddel om indroogverliezen te compenseren, producten te marineren of sappiger te maken, maar ook om het rendement te verbeteren. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe komt vlees in de supermarkt terecht?