Hoe ziet Rogge er uit?
Roggekorrels zijn lang en zien grijsgroen tot geel van kleur. Vroeger kenden we rogge alleen van dat zure, donkerbruine brood. Nu wordt het vaak gemengd met andere granen, wat goed is voor een gevarieerde voeding. Lees verder »
Wat is het verschil tussen tarwe en rogge?
Rogge. Roggekorrels zijn langer dan tarwekorrels en groenig van kleur. Rogge wordt het meest gebruikt om roggebrood en zuurdesembrood te maken, maar roggemeel is ook geschikt voor het bakken van knäckebröd, pepernoten en ontbijtkoek. Roggemeel bevat minder gluten dan tarwe en daardoor rijst het minder goed. Lees verder »
Waar wordt rogge voor gebruikt?
Gebruik. Rogge wordt vooral in de vorm van meel en bloem in voedingsmiddelen verwerkt. Dit wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het bakken van roggebrood, knäckebröd of pepernoten of het maken van ontbijtkoek. In de bakkerijsector wordt rogge ook wel toegevoegd aanhet deegom het brood steviger van structuur te make. Lees verder »
Hoe ziet roggemeel eruit?
Roggebloem is roggemeel waar alle zemelen en kiemen uit gezeefd zijn. Waar roggemeel grijs van kleur is, is roggebloem wit. Bloem van rogge geeft dus een lichtere kleur aan brood en koekjes dan roggemeel. Lees verder »
Hoe groeit rogge?
Rogge wordt voornamelijk op de zand- en dalgronden verbouwd. Voor de teelt van winterrogge worden vrij bestoven rassen en hybrides gebruikt. Zomerrogge wordt bijna niet meer geteeld voor de korrel. Wel wordt zomerrogge soms geteeld als stoppelgewas voor groenbemesting. Lees verder »