Is een kroket Nederlands?
De lange krokante geschiedenis De oudste Nederlandse kroketten dateren van 1830. In de 19e eeuw werd gaar restvlees verwerkt tot een gepaneerde kroket om het vlees langer te kunnen bewaren. In deze tijd was het een chic tussengerecht, maar in de tweede wereldoorlog evolueerde de kroket tot een echte snack. Lees verder »
Is een kroket typisch Nederlands?
De kroket is een typisch Nederlands product dat we over de grens maar moeilijk kunnen verkrijgen. Des te opvallender is het dat deze oer-Hollandse snack z'n oorsprong vindt in Frankrijk. Lees verder »
Waar komt de kroket vandaan?
De vleeskroket komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Frankrijk. In een druk uit 1705 van Le cuisinier royal et bourgeois, (eerste druk 1691) dat werd geschreven door François Massialot, de kok van Lodewijk XIV, staat al een recept voor kroketten ('croquets'). Lees verder »
Waar is een kroket van gemaakt?
Een standaard rundvleeskroket bestaat uit water, vlees, vet, zout, uien, tarwemeel, paneermeel (voor het krokante korstje), gelatine, kippeneipoeder, kruiden en specerijen. Wat er verder nog in een kroket zit is geheel afhankelijk van de leverancier en het soort kroket. Lees verder »
Is bitterbal Nederlands?
Ja, Bitterballen zijn eigenlijk ontdekt door Spanjaarden. Doordat er schaarste was hadden ze nog maar een aantal ingrediënten waar zij tapas van konden maken: oud brood, ragout en vlees. Dit betekende de geboorte van de Bitterbal. Na afloop van de tachtigjarige oorlog erfde Nederland de Bitterbal. Lees verder »