Is er verschil tussen stokbrood en baguette?

Verschil stokbrood en baguette Nou eigenlijk is er helemaal geen verschil! Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse baguette. Wel is het zo dat ze in Frankrijk verschillende soorten baguettes hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de ficelle (hele smalle baguette), de flûte (de lichtste) en de campagne (boerenbrood). Lees verder »

Wat is het verschil tussen Pain en baguette?

Sommige Fransen kiezen liever voor un pain. Dat is in principe van hetzelfde witte meel gemaakt en het is even lang als een baguette, maar wel twee keer zo breed en dik (400 gram). Dus het heeft in verhouding meer zacht brood (mie) en minder korst. Dit brood heet in sommige regio's pain parisien. Lees verder »

Bron: frankrijk.nl

Waarom geen Frans stokbrood in Nederland?

De stokbroden in Nederland hebben een productietijd van zo'n twee uur, terwijl een authentieke baguette in zestig uur gemaakt wordt. Die tijd is nodig volgens de Fransen, om het deeg op smaak te brengen door de bacteriën die vrijkomen. Lees verder »

Bron: kro-ncrv.nl

Hoe noem je een stokbrood in het Frans?

De baguette is het populairste brood: zeven van de tien Fransen eten dat. Naast de 'gewone' baguette, ook wel baguette parisienne, bestaat de baguette tradition. Lees verder »

Bron: lefournil.nl
Gerelateerd aan Is er verschil tussen stokbrood en baguette?