Is stokbrood typisch Frans?

Wat zeg ik, Franse broodsoort? Stokbrood dateert uit de 19e eeuw en de bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Sommige Franse bakkers noemen het daarom 'Weens brood'. Daar sta je dan, in Frankrijk in de boulangerie. Lees verder »

Waarom is stokbrood typisch Frans?

Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw. De bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Daarom wordt baguette in Frankrijk door de bakkers ook wel 'Weens brood' genoemd. Sinds 2022 wordt het stokbrood door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Lees verder »

Wat is typisch Frans brood?

Baguette. Het bekendste brood van Frankrijk is toch echt de baguette. Je vindt ze bij elke Franse bakker en ze worden de hele dag door vers gebakken. Het lekkerste moment vind ik dat eerste puntje dat je van het brood afbreekt, vaak al direct zodra ik de boulangerie uit loop. Lees verder »

Hoe noem je stokbrood in het Frans?

La baguette (standaard wit stokbrood) 'Une baguette, s'il vous plaît! ''. Lees verder »

Bron: frankrijk.nl
Gerelateerd aan Is stokbrood typisch Frans?