Kun je bladgoud eten?
Bladgoud vanaf 22 karaat is geschikt voor consumptie (E175). Lees verder »
Is bladgoud eten gezond?
De consumptie van goud heeft geen gezondheidseffecten. Als alternatieve behandelmethode wordt er soms wel colloidaal goud geconsumeerd. Consumptie van colloidaal goud kent echter geen wetenschappelijke toepassingen en de veiligheid ervan staat ter discussie. Lees verder »
Hoe wordt eetbaar bladgoud gemaakt?
Bladgoud is gemaakt van echt goud Goudpoeder kun je vloeibaar maken door er wat druppels doorzichtige sterke drank door te roeren. Lees verder »
Waarom kun je bladgoud eten?
Goud staat voor rijkdom, kwaliteit en luxe Waarom we het dan tóch eten? Voor de leuk! Goud staat voor rijkdom en kwaliteit, dat zijn natuurlijk hele fijne eigenschappen om over te brengen op een product of gerecht. Met een beetje bladgoud ziet een bonbon er bijvoorbeeld meteen al luxe uit. Lees verder »
Wat zit er in eetbaar bladgoud?
Bladgoud, of ook wel eetbaar goud genoemd, is een vorm van goud die erg dun is en die wordt gebruikt om voeding mee te versieren. De ingrediënten van eetbaar goud zijn: 96,15% Goud, 3,85% Zilver. Bladgoud heeft geen voedingswaarden voor het menselijk lichaam. Lees verder »
Hoe werk je met bladgoud?
Meestal wordt bladgoud buiten geplakt op metaal, hout en steenachtige ondergrond. Voor buiten werkt men (zeker bij verwerking buiten) met goud vast op vloei, d.w.z. goud dat mechanisch op een transferpapiertje geduwd zit. Lees verder »