Kun je daslook eten?
De bladeren van daslook zijn eetbaar en verspreiden een look- of uiengeur. Daslook wordt in België niet veel geplukt, maar in Centraal-Europa is het een populaire plant. De bladeren worden er o.a. verwerkt in salades, kruiden, soep, marinades en pesto. Lees verder »
Kun je daslook rauw eten?
De smaak van daslook Allereerst is de smaak veel minder heftig dan die van teentjes knoflook. Hierdoor kan je het zelfs rauw eten, eventueel verwerkt in soepen, salades en natuurlijk ook pesto. Wel hou je die kenmerkende knoflooksmaak, die optimaal is als je de blaadjes meebakt of verwarmt. Lees verder »
Is een daslook gezond?
Daslook bevordert de spijsvertering en kan verlichting geven bij een opgeblazen gevoel. Ook mensen met een hoge bloeddruk en verharding van de slagaderwand (sclerose) kunnen baat hebben bij daslook. Wormen verdwijnen na enige tijd door het gebruik van daslook. Lees verder »
Hoe daslook te gebruiken?
De blaadjes kunnen rauw fijngehakt worden gebruikt in salades en in soepen, of verwerkt worden tot bijvoorbeeld een lekkere pesto of marinade. Je kunt daslook niet meekoken in gerechten omdat de smaak tijdens het koken verloren gaat. Lees verder »
Hoe moet je daslook plukken?
De oogst van daslook begint met het ontstaan van de eerste blaadjes na de winter. Men gebruikt oftewel een scherp mes of een schaar. Als men met de vingers de blaadjes eraf haalt, blijft de geur gedurende langere tijd aan de vingers hangen. Belangrijk bij de oogst is dat het wel de juiste daslook plant is. Lees verder »