Kun je cichorei eten?

De jonge bladeren kunnen rauw of gestoofd gegeten worden. Om de smaak van de bladeren wat te verzachten wordt cichorei wel eens gebleekt, in de culinaire wereld spreekt men dan over molsla. Dit gebleekte blad is net als witlof te eten. Ook de bloemen zijn eetbaar en een mooie toevoeging aan salades. Lees verder »

Wat kun je doen met cichorei?

De wortels en blaadjes van cichorei werken laxerend en vochtafdrijvend. Cichorei wordt vooral toegepast bij ziekten waarbij de afvalstoffen niet goed in het lichaam worden verwerkt, zoals geelzucht, jicht en nierziekten, maar ook bij eczeem. De geneeskrachtige werking komt door het polyfenol esculetine in de wortels. Lees verder »

Is wilde cichorei eetbaar?

Van de wilde cichorei zijn de bloemen, bladeren en wortel eetbaar. De wortel is bitter van smaak en is het beste te oogsten in de periode van september tot en met februari. Lees verder »

Hoeveel cichorei per dag?

Hoeveel mag ik drinken? Drink ca. twee kopjes cichoreikoffie per dag. Teveel cichorei kan mogelijk zorgen voor opgeblazenheid door de aanwezige voedingsvezels (inuline). Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je cichorei eten?