Kun je ganzenlever rauw eten?
➺ Levers van meer dan 300 gram noemen we foie gras. ➺ Ganzen- of eendenlever eet je rauw, zachtjes verwarmd of gebakken. Lees verder »
Hoe eet je ganzenlever?
Je kunt bijvoorbeeld foie gras op een bord doen met appels, uienjam of een bijgerecht. Of doe de foie gras op een stuk brood. Geniet zo van de foie gras of eet het met een mes of lepel. Of je het nu met of zonder bijgerecht eet, laat het in je mond smelten. Lees verder »
Hoe gezond is ganzenlever?
Foie gras bevat veel vetten, maar de meerderheid ervan (55,9%) zijn onverzadigde vetzuren. In olijfolie loopt dat percentage zelfs op tot 85%. Ganzenlever is vooral gezond omdat het veel B6 en B9-vitamines bevat, die volgens Frans onderzoekers het homocysteine-gehalte laag houde. Lees verder »
Waar smaakt ganzenlever naar?
Belangrijk om te weten is dat ganzenlever en eendenlever een duidelijk andere smaak hebben: ganzenlever heeft een delicate, zoete smaak en een zachte, zalvende textuur, terwijl eendenlever de mond verleidt met zijn meer uitgesproken smaak die doet denken aan lokale smaken. Lees verder »
Wat is het verschil tussen ganzenlever en eendenlever?
De ganzenlever is dus groter als die van de eend, maar heeft ook de eigenschap niet te krimpen tijdens het koken, in tegenstelling met de goie gras van de eend die heel wat kleiner wordt. Daarom blijft de foie gras van de gans een formidabel product. Lees verder »