Waar gebruik je tomatenpuree voor?
De smaak is rijk en krachtiger dan die van passata, maar zijn ook ideaal om te gebruiken als basis. Als je ze liever in stukjes wil gebruiken, zonder dat je keuken onder de spetters komt te zitten, gebruik dan een schaar en knip ze nog in het blikj. Lees verder »
Waarom gebruik je tomatenpuree?
Tomatenpuree is een perfecte basis voor veel gerechten en een lepeltje geeft een diepere smaak en een mooie kleur aan veel stoofgerechten. Wees zuinig met tomatenpuree, de smaak is namelijk heel rijk en je hebt meestal maar weinig nodig. Dat is ook de reden waarom je tomatenpuree in kleine blikjes koopt. Lees verder »
Waarom tomatenpuree in spaghettisaus?
Tomatenpuree: geconcentreerde smaakmaker Van tomatenpuree heb je maar weinig nodig om een gerecht smaak te geven. Vanwege de dikke consistentie en de heldere, rode kleur, voegt tomatenpuree body en kleur toe aan sauzen, soepen en stoofschotels. Lees verder »
Hoe gezond is tomatenpuree?
Tomatenpuree uit blik is in veel opzichten gezonder dan verse tomaat. Tomaten bevatten lycopeen, een stof die heel gezond is. Maar de lycopeen zit opgesloten in cellen. Ons darmstelsel is niet in staat die cellen kapot te maken, zodat de stof vrijkomt en door het lichaam kan worden opgenomen. Lees verder »