Wat is het verschil tussen tomatenpuree en passata?
De tomaten in tomatenpuree zijn over het algemeen verwarmd en ontveld en moet je eerst ontzuren voordat het zijn uiteindelijke smaak vrijgeeft. Bij Passata zijn de tomaten (meestal) koud gepureerd en dus rauw. Passata kan ook dienen als vervanging van rijpe tomaten of tomaten uit blik of glas. Lees verder »
Wat kun je gebruiken in plaats van tomatenpuree?
- Ketchup. ...
- Tomatensaus. ...
- Tomatenpuree. ...
- Geplette Tomaten. ...
- Verse Gehakte Tomaten. ...
- Marinarasaus. ...
- Groene Salsa. ...
- Rode wijn en maizena.
- Lees verder »
Waar kun je passata voor gebruiken?
- een scheutje olijfolie,
- een gekneusd teentje knoflook,
- gescheurde basiliciumblaadjes.
- verse of gedroogde laurierblaadjes,
- fijngesnipperde rode peper.
- Lees verder »
Waarom moet je tomatenpuree bakken?
Tomatenpuree geeft veel smaak aan sauzen, maar kan wat zurig of bitter zijn. Je kunt tomatenpuree gemakkelijk zelf 'ontzuren' door de puree even te bakken in wat olijfolie. Blijf er altijd bij, want tomatenpuree brandt snel aan. Door het verwarmen wordt de tomatenpuree lekker zoet. Lees verder »
Wat zit er in een blikje tomatenpuree?
We vertrekken van het voorbeeld van de tomaten in blik (1). In zo'n tomatenpuree zit bisfenol A, een chemische stof die in verpakkingsmateriaal verwerkt zit. Het kan daardoor in kleine hoeveelheden in onze voeding terechtkomen. Lees verder »