Waar is bloem afkomstig van?
Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn. Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur. Lees verder »
Waar komt bloem vandaan land?
Herkomst. De meeste tarwe wordt verbouwd in Europa (Frankrijk en Duitsland), China, India, Rusland en de Verenigde Staten. In Nederland wordt ook tarwe geteeld, maar dit is voor een groot deel bestemd als veevoer. De tarwe voor tarwemeel komt voornamelijk uit Duitsland en Frankrijk. Lees verder »
Waar is bloem van gemaakt?
Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel; het meellichaam. Alle overige onderdelen zoals de zemelen en de kiem worden er na het malen uitgezeefd waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Hierdoor is bloem veel fijner dan meel. Bloem wordt gebruikt voor de bereiding van witbrood. Lees verder »
Hoe is bloem ontstaan?
Ongeveer 3000 jaar voor Christus werd bloem bekomen door een verticale vermaling: het graan werd met een silexsteen verpletterd en daarna met een mortier en stamper. Later verscheen het horizontaal vermalen door wrijving tussen twee stenen. Lees verder »
Waar wordt meel geproduceerd?
Productieproces meel de graankorrels worden in een meelfabriek tussen gerilde, stalen walsen, die een verschillende snelheid hebben tot meel gemalen. Soms gebruikt men een korenmolen waarmee men het graan tussen molenstenen maalt. Lees verder »