Waar is een cracker van gemaakt?
De crackers zijn een geliefd alternatief voor brood, zeker onder lijners. Het basisrecept bevat roggemeel, zout en water. Er bestaan ook varianten waar andere ingrediënten aan zijn toegevoegd. Dankzij het lage vochtgehalte is knäckebrod veel langer houdbaar dan brood, tot wel 10 maanden. Lees verder »
Waar worden crackers van gemaakt?
In ieder geval volkoren speltmeel, een zadenmix, zout, gist, speltstroop, water en raapolie. Bij deze grote crackerbakkerij in Almelo maken ze elke dag duizenden crackers. Lees verder »
Wat zit er in een cracker?
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, zonnebloemolie, zout. Lees verder »
Wat is gezonder, crackers of brood?
Een sneetje volkorenbrood bevat ongeveer dubbel zoveel calorieën dan een cracker. Zo zitten er ongeveer 80 calorieën in een boterham en 30 à 40 in een cracker. Wil dat zeggen dat crackers gezonder zijn? Neen, want om hetzelfde verzadigingsgevoel te krijgen, eet je verhoudingsgewijs meer crackers. Lees verder »
Is een cracker goed voor je?
Zijn crackers gezond? Over het algemeen worden crackers vooral van granen gemaakt. In de juiste hoeveelheid kunnen deze granencrackers in een gezond eetschema passen. Ze leveren veel energie in de vorm van koolhydraten, vezels, B-vitamines en mineralen zoals ijzer. Lees verder »