Wat wordt er allemaal van chocolade gemaakt?

Eten en drinken Chocolade wordt ook verwerkt in producten als pralines (bonbons), koekjes en ijsjes. Chocolade is eveneens een ingrediënt van veel soorten snoepgoed. Chocolade is afhankelijk van de samenstelling verkrijgbaar als pure chocolade, melkchocolade, witte chocolade. Lees verder »

Wat wordt er van chocolade gemaakt?

Chocola wordt gemaakt van cacaobonen. Eerst worden de cacaobonen geperst, waardoor er cacaoboter en cacaopoeder ontstaat. Hiervan worden verschillende producten gemaakt, zoals hagelslag, chocoladepasta, chocolademelk en nog veel meer producten waar chocolade voor wordt gebruikt. Lees verder »

Wat zijn de ingrediënten van chocolade?

Soorten chocola Lees verder »

Wat kan er allemaal in chocolade?

De samenstelling van pure chocolade varieert waarbij gebruik wordt gemaakt van cacaomassa, cacaoboter, cacaopoeder en suikers in wisselende hoeveelheden. In melkchocolade zitten dezelfde ingrediënten als pure chocolade plus melk of melkproducten (bijvoorbeeld melkpoeder). Lees verder »

Wat zijn de ingrediënten om chocolade te maken?

Voor het maken van diverse soorten chocolade heb je cacaoboter, cacaomassa, melkpoeder, melk, suiker en smaakstoffen nodig. In witte chocolade wordt geen cacaomassa gebruikt en in pure chocolade geen melkpoeder. Als alle ingrediënten goed zijn afgewogen, worden ze vermengd tot een gladde, vloeibare massa. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat wordt er allemaal van chocolade gemaakt?