Waar komt al het zout vandaan?

Zout komt in de natuur voor in zoutmijnen, zeeën en oceanen, en zelfs in sommige landplanten. Het wordt gewonnen door zeewater te verdampen of door zoutlagen uit de grond te halen. In Nederland is er bijvoorbeeld een bekende zoutwinninglocatie in de regio Twente. Lees verder »

Waar komt het zout vandaan?

Zout komt in de natuur voor in de grond als steenzout op plaatsen waar in een geologisch verleden binnenzeeën zijn opgedroogd, in feite is dat dus zeezout. Het wordt daaruit al eeuwen gewonnen b.v. bij Salzburg, dat niet voor niets zo heet: Salz is namelijk het Duitse woord voor zout. Lees verder »

Hoe kwamen ze vroeger aan zout?

In de Nederlandse bodem bevindt zich zout (steenzout) doordat er vroeger een zee stroomde. Water wordt in de bodem gebracht, vervolgens weer opgepompt en door zuivering en indamping verkrijgt men keukenzout in kristalvorm. Lees verder »

Is al het zout zeezout?

Dat is eigenlijk niet te vertellen. Keukenzout kan namelijk – naast steenzout en vacuümzout - (ook) van zeezout zijn gemaakt, waardoor u hier een toepassing (keukenzout) met een productiemethode (zeezout) vergelijkt. Als we echt naar de de feiten kijken is in principe al het zout over de hele wereld zeezout. Lees verder »

Hoe oud is het zout?

Het oudste zout is zo'n 600 miljoen jaar oud. Zo oud zout vind je in Punjab, Salt Range en Siberië. In Nederland is het zout tussen de 255 en 200 miljoen jaar oud. Het zout dat in Nederland uit de bodem wordt gehaald is tussen de 255 en 225 miljoen jaar oud. Lees verder »

Bron: wikikids.nl
Gerelateerd aan Waar komt al het zout vandaan?