Is echter Archaisch?
Vermijd omslachtig taalgebruik of archaïsche elementen. Gebruik 'maar' of 'echter' in plaats van 'doch'. Gebruik 'ook' of 'alsook' in plaats van 'alsmede'. Gebruik 'daarom' of 'bijgevolg' in plaats van 'derhalve' of 'dientengevolge'. Lees verder »
Is echter een voegwoord?
Echter is een voegwoord dat een tegenstelling aangeeft, net als het meer gebruikelijke “maar”. Je legt hiermee meer nadruk op de beperking die wordt opgelegd aan het andere deel van de zin. Aangezien het woord formeler klinkt dan “maar”, wordt “echter” meestal in geschreven taal gebruikt. Lees verder »
Welke woorden mag je niet gebruiken in je scriptie?
Vermijd “ik”, “wij” en “jij” Daarom raden we het gebruik van de ik-vorm in scripties af. Uitzonderingen zijn een voorwoord, dankwoord, nawoord en reflectie. Het is niet toegestaan “je”, “jullie” of “u” te gebruiken om de lezer direct aan te spreken, behalve in het voorwoord. Lees verder »
Wat zijn archaïsche woorden?
Een archaïsme (Grieks: Αρχαϊσμός, oud, uit het verleden) is een verouderde taalvorm, een verouderde zinsconstructie of een verouderd woord. Ook oude en pseudo-oude spelling kan als zodanig worden beschouwd. Archaïsmen komen vooral voor in wettelijke, ambtelijke en Bijbelse taal. Lees verder »
Hoe begin je een zin na Echter?
En een zin mag wel degelijk met een bijwoord beginnen. Na dat bijwoord 'echter' komt eerst het onderwerp en daarna de persoonsvorm: 'Echter, we geven geen garantie op de draaiende delen. Lees verder »