Waar maak je drop van?
Drop wordt gemaakt van zoethout, een plant met een zoet smakende wortel. Samen met andere ingrediënten wordt het gemengd met onder andere zout, suiker en honing en tot een snoepje gevormd. In Nederland eten we de meeste drop van de hele wereld. Lees verder »
Waarvan maak je drop?
Ingrediënten: 250 ml (1/4 liter)water 150 gram zoethout 3 theelepels stroop of bruine suiker ½ theelepel salmiak, gewoon zwart op wit 2 blaadjes gelatine 3 theelepels bloem Snijd het zoethout in kleine stukjes van 1 cm en kook het in het water, pas op dat het niet overkookt. Lees verder »
Is drop echt typisch Nederlands?
Het is iets typisch Nederlands. Drop wordt gemaakt van wortelsap uit de zoethoutplant. Het is vrijwel nergens ter wereld te krijgen. Nederlanders die naar het buitenland verhuizen, zeggen vaak dat ze drop het meest missen. Lees verder »
Welke landen drop?
In landen als Noorwegen, Finland, Zweden en Denemarken houden ze van drop zoals wij van drop houden: met een beetje zilte nasmaak. Je hoort wel eens dat dit komt doordat al die landen aan zee liggen, zoals Nederland aan zee ligt. Maar Frankrijk, Kroatië en Brazilië liggen ook aan zee. Lees verder »
Wat is de smaak van drop?
Drop heeft door ammoniumchloride een zeer kenmerkende salmiaksmaak. Nederlanders zijn meestal drop gewend en eten het dan ook met smaak op. Deze smaak wordt echter niet door iedereen gewaardeerd, met name bij dubbelzoute drop. Ook zijn er likeuren, zoals Dropshot, met dropsmaak. Lees verder »