Waar smaakt thee naar?
Van een korte naar lange oxidatie: een witte thee smaakt subtiel, een groene thee fris en grassig, een oolong thee varieert van fris en fruitig tot honingzoet. Lees verder »
Wat zijn theeblaadjes?
Gedurende het productieproces van theezakjes worden theeblaadjes met machines gemalen tot fijn poeder, dit is het poeder wat je in jouw theezakje ziet. Het malen van theeblaadjes zorgt ervoor dat de thee smaak verliest, super zonde! Een groot deel van het poeder in een theezakje bevat dus weinig tot geen smaak. Lees verder »
Wat is lekker om in de thee te doen?
- Gember. Gember heeft een kalmerend effect op je spijsvertering. ...
- Citroen. Citroen zit boordevol vitamine C én dit geeft je net een extra kick op de vroege morgen. ...
- Agavesiroop. Drink je graag suiker in je thee? ...
- Kaneel. ...
- Cranberry. ...
- Verse munt.
- Lees verder »
Wat is beter losse thee of theezakjes?
Losse thee is duurzamer, omdat het niet verpakt is in een theezakje. De theezakjes uit de supermarkt zijn maar voor ongeveer 70% biologisch afbreekbaar. De andere stoffen in het theezakje zijn dat niet en er zit ook plastic in verstopt. Niet zo lekker als het in je thee terecht kan komen. Lees verder »
Waar is thee van gemaakt?
Thee komt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Deze plant groeit in Azië, Afrika en wordt zelf tegenwoordig op Nederlandse bodem geteeld door LocalTea. De stukken grond waar de theeplanten op groeien noem je theeplantages. Lees verder »