Waarom gevolgschade uitsluiten?
Gevolgschade uitsluiten Dit voorkomt dat discussie ontstaat over de uitsluiting. Een bepaling waarin staat dat aansprakelijkheid voor gevolgschade is uitgesloten, kan tot een conflict leiden. Specifiek omschrijven welke schade gevolgschade is, voorkomt onduidelijkheid en een mogelijk geschil. Lees verder »
Kan je risicoaansprakelijkheid uitsluiten?
Het antwoord op de vraag moet worden gevonden in de zogeheten exoneratieclausule. Door dit beding op te nemen in de algemene voorwaarden, kan je aansprakelijkheid beperken en soms zelfs geheel uitsluiten. Hiermee kun je voorkomen dat je schadeplichtig bent en schadevergoeding moet betalen. Lees verder »
Wat wordt er bedoeld met gevolgschade?
Gevolgschade is schade die indirect voorkomt uit een schadeveroorzakende gebeurtenis. Gevolgschade onderscheidt zich van directe schade: de. » Meer over vermogensschade vermogensschade welke direct wordt veroorzaakt door de schadeveroorzakende gebeurtenis. Lees verder »
Wie is verantwoordelijk voor gevolgschade?
Voor schade als gevolg van ongevallen in de privésituatie van de werknemer, is de werknemer zelf verantwoordelijk. Maar ook weer niet altijd. Bijvoorbeeld als hij gewond raakt door een skiongeval en het skiën onderdeel is van een verplicht bedrijfsuitstapje. Lees verder »