Waarom thee met kokend water?

De smaak van het water beïnvloedt de smaak van de thee. Gebruik voor thee geen water dat al eens eerder gekookt heeft: daar zit minder zuurstof in en ook dat heeft invloed op de smaak. Verwarm je theekopje voor door er wat kokend water in te gieten en te laten staan tot wanneer je je kopje gaat vullen. Lees verder »

Waarom moet je thee water koken?

“Het is belangrijk dat je het water eerst kookt en daarna laat afkoelen tot de juiste temperatuur. Bijna al het water heeft namelijk een hoge restwaarde. Door het water te koken, zakken de harde mineraalresten naar de bodem van je waterkoker, de zogenaamde kalkaanslag. Lees verder »

Waarom smaakt gekookt water anders?

Hergekookt water kan anders smaken Schriks: 'Bij hoge temperaturen wordt er calcium en magnesium afgezet. Dat is die witachtige aanslag in de waterkoker. Als je steeds hetzelfde water opkookt, haal je mineralen uit het water. In theorie zou je dat kunnen proeven, maar dan is je smaak wel héél goed ontwikkeld. Lees verder »

Bron: www.quest.nl

Hoe zet je het beste thee?

Gebruik een schone en droge theelepel en plaats de 2,5 g thee in een schone, geurvrije en voorverwarmde theepot. Verwarm de theepot en kopjes voor, door ze met heet water te spoelen, alvorens u de thee zet. Giet vers, eenmaal gekookt water op de theebladeren met 220 ml per 2,5 g thee. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom thee met kokend water?