Wat betekent diepvriezen?

Diepvriezen is een snel koelingsproces bij een zeer lage temperatuur (-40°C tot -150°C). Gevolg: de snelle koeling verandert het water in de voeding in microscopisch kleine ijskristallen. Tijdens het ontdooien beschadigen deze kristallen de celstructuur niet: hierdoor blijven de voedingsstoffen optimaal bewaard. Lees verder »

Bron: www.iglo.be

Wat is diepgevroren?

Diepvriezen is een proces waarbij de temperatuur van de voeding tot in de kern heel snel verlaagd wordt. Hoe snel en hoe diep de daling moet zijn, is wettelijk bepaald. Deze bewaringsmethode zorgt voor het microbiologisch conserveren van de voeding. Lees verder »

Hoe moet je iets invriezen?

Invriezen moet zo snel mogelijk en op een zo laag mogelijke temperatuur gebeuren, namelijk bij -24°C. De bewaartemperatuur in de diepvriezer bedraagt -18°C. Bij sommige diepvriezers kan de capaciteit tijdelijk worden verhoogd om het invriesproces te versnellen. Lees verder »

Wat is invriezen?

Invriezen is een natuurlijk bewaringsproces, zonder bewaarmiddelen. Bij verse voeding gaan de vitamines mettertijd verloren. Eens een voedingsmiddel zich in bevroren toestand bevindt, zitten de vitamines en andere voedingsstoffen als het ware 'opgesloten'. Tenminste: als ze op de juiste temperatuur ingevroren worden. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat betekent diepvriezen?