Wat doet een Stoompijpje?
Met het stoompijpje kun je melk opschuimen met de hand. Melkschuim maken is lekker en vooral niet moeilijk. In het begin is het even wennen, maar je zal snel het perfecte cappuccino schuim maken. En denk eraan een leuk cappuccino kopje te kiezen voordat je begint. Lees verder »
Hoe kan ik het beste melk opschuimen?
Misschien wel de meest klassieke vorm van melk opschuimen: zet een pannetje met melk op het vuur. Tijdens het opwarmen met de garde kloppen tot dat je een mooi melkschuim krijgt. Bij weinig melk helpt het om het pannetje een beetje schuin te houden. Eventueel kun je ook een elektrische mixer gebruiken. Lees verder »
Hoe stoom je melk?
- Gebruik een speciaal kannetje van RVS, om de temperatuur goed aan te voelen.
- Vul het kannetje voor ongeveer de helft met melk.
- Zet de stoompijp vol aan zodat het eerste condenswater eruit loopt en hij goed op stoom is. ...
- Plaats het tuitje van het stoompijpje net onder het oppervlak van de melk.
- Lees verder »
Hoe gebruik je Opschuimmelk?
Gebruik dezelfde verhoudingen als een cappuccino, maar pas de volgorde van bereiding aan: giet langzaam de espresso op de warme melk en melkschuim en creëer zo mooie laagjes. Voeg aan een espresso een eetlepel melkschuim toe. Zo maak je het lekkerste melkschuim. Zet je pak Latte opschuimmelk in de koelkast. Lees verder »
Hoe krijg je schuim op je koffie?
Dat maak je door koude, verse en volle melk met de hand op te schuimen. Volle melk smaakt lekker romig (het slagroom effect) en de vetten in de melk zorgen ervoor dat het schuim niet snel inzakt. Voor een goede smaak is het belangrijk dat je de melk niet te heet maakt. Lees verder »