Wat gebeurt er na een verzoekschrift?
Nadat het verzoekschrift is ingediend zal de rechtbank een datum bepalen voor een zitting. Partijen worden voor die zitting uitgenodigd, maar zijn niet verplicht om te verschijnen. Een verweerder kan afzien van het indienen van een verweerschrift en alleen op de zitting mondeling verweer voeren. Lees verder »
Hoe lang duurt een verzoekschriftprocedure?
Als er geen complicaties zijn en er geen hoger beroep wordt ingesteld, duurt de procedure vanaf het indienen van het verzoekschrift tot de ontbinding van het huwelijks ongeveer negen maanden tot één jaar. Uiteraard moet er in de tussentijd van alles worden geregeld. Lees verder »
Hoe verloopt een verzoekschriftprocedure?
Uw advocaat begint de procedure door het verzoekschrift op te stellen. U bent de verzoeker. In het verzoekschrift staat waar u toestemming voor wilt en waarom. U kunt bewijsstukken toevoegen die uw verhaal ondersteunen. Lees verder »
Wat houdt een verzoekschrift in?
Een verzoekschrift is een brief waarin u (of uw advocaat) de rechter vraagt om iets te beslissen. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een verzoekschrift en een dagvaarding?
In een verzoekschriftprocedure verzoekt u de rechter om iets te doen, bijvoorbeeld het ontbinden van een overeenkomst. In een dagvaardingsprocedure wordt een partij middels een dagvaarding opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen. De partij die wordt opgeroepen is de gedaagde. Lees verder »