Wat groeit er uit een mosterdzaadje?
Mosterd (soms ook mostaard) is zowel de naam voor een plant (de mosterdplant), als voor een in de keuken gebruikt condiment met meestal een scherpe smaak. Het condiment wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water en zout. Lees verder »
Hoe groeit een mosterdzaadje?
Het is de eenjarige plant uit de kruisbloemenfamilie waar de mosterdzaadjes van afkomstig zijn. Die mosterdplanten groeien in Europa, Noord-Afrika en Azië. In het voorjaar wordt er in het gematigde klimaat gezaaid. Daar vindt na de bloei de oogst plaats. Lees verder »
Hoe kweek je mosterdzaad?
Mosterd kweken in 5 stappen Spit de grond goed om voordat de zaden in de grond gaan om de grond vrij te maken van onkruid. Zaai de zaden direct in de volle grond in maart – april. Na het zaaien de grond licht vochtig houden. Aan het einde van de bloeitijd kunnen de zaden geoogst worden om er mosterd van te maken. Lees verder »
Kan je mosterdplant eten?
Je kunt de zaden vanaf ongeveer maart buiten zaaien en je oogst de jonge blaadjes van de jonge planten. Die blaadjes zijn pittig van smaak (een beetje vergelijkbaar met radijs), en het blad is heel zacht behaard. Je kunt de blaadjes rauw eten of stoven. Lees verder »
- Waar kan ik mosterdzaad vinden?
- Kun je mosterdzaad eten?
- Hoe lang is de vaccinatie hepatitis B geldig?
- Welke leeftijd krijg je hepatitis B vaccinatie?
- Kan je ziek worden van de hepatitis B prik?
- Hoe werkt hepatitis B vaccinatie?
- Wat valt onder overheidsuitgaven?
- Wat is het verschil tussen Overdrachtsuitgaven en overheidsbestedingen?