Wat is de meest gegeten vis in Nederland?
4. De meest gegeten vissoorten zijn zalm, tonijn en kabeljauw met een consumptie op 4,8%, 2,1% en 1,3% van de dagen. Lees verder »
Welke vissen in Nederland kun je eten?
Aal, baars, barbeel, barramundi, blankvoorn, blei, bot, brasem, claresse, donderpad, elft, fint, forel, houting, karper, kolblei, kwabaal, meerval, nijlbaars, omegabaars, pangasius, rivierprik, rietvoorn, sneep, snoek, snoekbaars, spiering, stekelbaars, steur, tilapia, vlagzalm, winde, zalm, zeelt. Lees verder »
Wat is de duurste vis om te eten?
Platinum Arowana. De duurste vis ooit verkocht is de Platinum Arowana voor $430.000. Het is bekend dat mensen duizenden dollars betalen om zo'n mooie vis te kopen die niet alleen bekend staat om zijn schoonheid, maar ook om zijn hersenen. Lees verder »
Hoeveel vis eten we in Nederland?
Nederlanders eten jaarlijks ruim 22 kilo aan vis en zeevruchten. Dat lijkt veel, totdat je het vergelijkt met Portugal: daar eten ze maar liefst 55,9 kilo. Lees verder »