Wat werd er gegeten in de middeleeuwen?
Naast vlees en vis, waren brood en bier in de middeleeuwen het voornaamste eten. Men kende erwten, bonen, wortelen en knollen, maar berichten daarover zijn schaars. Lees verder »
Wat werd er vroeger veel gegeten?
Vroeger at de gemiddelde Nederlander steevast elke avond aardappelen, vlees (bijvoorbeeld draadjesvlees) en groente. Velen herinneren zich de griesmeelpap met vel en de tot snot gekookte andijvie. Bovendien was het gebruikelijk om tussen de middag warm te eten. Lees verder »
Wat is middeleeuws eten?
Het hoofdbestanddeel van een middeleeuws dieet was echter geen groente of zuivelproduct, maar granen. Tarwe, haver, rogge en gerst waren de belangrijkste bron van calorieën en de gemiddelde persoon in de middeleeuwen at er wel een kilo per dag van, soms verwerkt in brood en soms verwerkt in pap. Lees verder »
- Wat werd er gegeten in de middeleeuwen?
- Wat eten de rijke mensen in de middeleeuwen?
- Wat eten de rijke mensen in de middeleeuwen?
- Wat zijn de regels van een spel?
- Wat is een synoniem voor spelregel?
- Wat is de nieuwe buitenspelregel in 2025?
- Wie woonde er voor het eerst in Palestina?
- Wie woonde er voor het eerst in Palestina?