Wat is een passant in de huisartsenpraktijk?
Wat houdt het passantentarief in? Gaat je naar een andere huisarts dan waar je staat ingeschreven, bijvoorbeeld omdat je niet in je eigen woonplaats bent? Dan is dit vaak alleen mogelijk als er sprake is van niet-regelmatige en acute zorg. Lees verder »
Wat is passanten tarief?
Het passantentarief is de prijs die u voor een behandeling moet betalen als u niet verzekerd bent. Bij uw zorgverzekeraar kunt u het werkelijke tarief opvragen. Lees verder »
Kun je zomaar naar elke huisarts?
U mag zelf een huisarts kiezen: in Nederland kennen we een vrije artsenkeuze. In de praktijk kan het echter voorkomen dat u niet terecht kunt bij de huisarts van uw keuze. Bijvoorbeeld omdat: Die huisarts geen ruimte heeft voor nieuwe patiënten. Lees verder »
Kan ik naar de huisarts zonder ingeschreven te staan?
Als je niet bent ingeschreven wordt je gezien als passant (zoals bijvoorbeeld toeristen) en moet je je legitimatie tonen. Als er sprake is van spoed wordt je gewoon geholpen. Is er geen sprake van spoed? Dan kun je geweigerd worden en wordt je aangeraden je in te schrijven bij een huisarts. Lees verder »
Kun je langs een andere huisarts?
Je bent in Nederland vrij om te kiezen door welke arts je wordt behandeld. Dat staat in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en in de 'Gedragsregels voor artsen' van de beroepsvereniging KNMG. Dit betekent dat je ook zelf kunt kiezen welke huisarts je wilt. Lees verder »