Wat is een sojameel?
Sojameel wordt gemaakt van gemalen sojabonen. Het bevat relatief weinig koolhydraten dus het is heel geschikt als vervanger van meel in koolhydraatarme recepten. Het heeft goede bindende eigenschappen, dus je kunt het ook gebruiken om sauzen te binden of om eieren te vervangen in baksels. Lees verder »
Is sojameel koolhydraatarm?
Koolhydraatarme meelsoorten zijn: amandelmeel, kokosmeel en sojameel. Lees verder »
Hoe wordt sojameel gemaakt?
Sojameel wordt meestal, maar niet altijd, geproduceerd uit het residu dat overblijft nadat de olie is geëxtraheerd door de zaden te vermalen . (Oliewinning, die voornamelijk wordt gebruikt in voedsel, maar ook in industriële oliën, zepen en biodiesel, omvat pletten en extractie onder druk of oplosmiddelen). Lees verder »
Wat wordt er van soja gemaakt?
De meeste soja wordt verwerkt in veevoer. Maar er wordt ook sojaolie gebruikt in sauzen en snacks, en ook in producten als zeep en biobrandstof. Lees verder »