Wat is gekristalliseerde suiker?
Kristalsuiker wordt gehaald uit de wortel van suikerbieten en rietsuiker wordt gewonnen uit de stengel van de suikerriet. Het sap uit de stengel wordt ingekookt en gekristalliseerd. Lees verder »
Hoe Kristalliseer je suiker?
Het kristalliseren van suiker gebeurd bij een oververzadiging van suiker. Hoe warmer de vloeistof is waarin suiker wordt opgelost, deste meer suiker het kan opnemen. Wanneer het dus kouder wordt, wordt de verzadigingsgraad lager en is het risico op suikerkristallen grote. Lees verder »
Wat is het verschil tussen Griessuiker en gewone suiker?
Over het algemeen zijn de bestanddelen van griessuiker gelijk aan die van kristalsuiker. In Nederland wordt kristalsuiker gewonnen uit de suikerbiet. Bij Baktotaal Bouwhuis vind je griessuiker van 1kg. Deze wordt ook wel aangeduid als 'fijne suiker'. Lees verder »
Kun je rietsuiker vervangen door gewone suiker?
Rietsuiker is in principe gelijk aan kristalsuiker en dan voornamelijk de grove variant. Aan de rietsuiker in Nederlander is een melasse toegevoegd waardoor die een lichtbruine kleur heeft. Lees verder »