Wat is het verschil tussen invriezen en diepvriezen?

Invriezen en diepvriezen is niet hetzelfde. In de diepvries worden voedingsmiddelen bewaard die al ingevroren zijn. Dit bewaren gebeurt bij een temperatuur van -18°C. Invriezen daarentegen is een proces dat erin bestaat een voedingsmiddel supersnel te bevriezen, bij een temperatuur van -30° tot -50°C. Lees verder »

Wat is het verschil tussen vriezer en diepvriezer?

Een diepvriezer, ook wel diepvries, vrieskist, vrieskast of vriezer genoemd, is een apparaat dat door snelkoeling levensmiddelen op een temperatuur onder nul graden Celsius kan brengen en houden om deze zo langere tijd te kunnen bewaren. Lees verder »

Wat is een voordeel van invriezen?

Voedingsstoffen, vitamines en smaak blijven vrij goed bewaard, in verhouding tot andere conserveringsmethoden zoals pasteuriseren, inleggen, roken en drogen. Lees verder »

Hoe het beste invriezen?

Invriezen moet zo snel mogelijk en op een zo laag mogelijke temperatuur gebeuren, namelijk bij -24°C. De bewaartemperatuur in de diepvriezer bedraagt -18°C. Bij sommige diepvriezers kan de capaciteit tijdelijk worden verhoogd om het invriesproces te versnellen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen invriezen en diepvriezen?