Wat is het verschil tussen zanddeeg en kruimeldeeg?

Zanddeeg bestaat uit bloem, boter (of margarine) en basterdsuiker, zonder vaste verhoudingen. Zanddeeg wordt ook wel benoemd als kruimeldeeg, al wordt met die term eerder verwezen naar korstdeeg, waarbij wel eieren worden toegevoegd. Er kunnen ook andere smaakstoffen (zoals vanilline) aan het deeg toegevoegd worden. Lees verder »

Kan je kruimeldeeg kopen?

Kant-en-klaar kruimeldeeg vind je terug in de zuivelafdeling van de supermarkt. Kruimeldeeg is ook heel makkelijk zelf te maken door 120 g witte bloem, 60 g zachte boter, een ei en 2 à 3 el water te mengen en te kneden tot een homogeen deeg. Lees verder »

Wat is een Roerdeeg?

Een roerdeeg is een zanddeeg dat niet luchtig mag zijn. Tijdens het bakken vloeit het deeg uit. Wanneer het deeg te veel lucht bevat kan dit het uitvloeien belemmeren. Het is een spuitbaar deeg dat wordt gebruikt bij de bereiding van koekjes. Lees verder »

Waar kan je zanddeeg kopen?

Delhaize | Zanddeeg 230 gr. Lees verder »

Kun je kruimeldeeg invriezen?

Tip: je kunt het deeg goed van te voren klaarmaken. Ook kun je kruimeldeeg goed invriezen, altijd handig om een snel nagerecht mee te maken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen zanddeeg en kruimeldeeg?