Wat is membraantechnologie?

Membraantechnologie is een verzamelnaam voor diverse scheidingsprocessen met als overeenkomsten, dat er een fysieke barrière bestaat tussen twee fasen (het membraan) en dat de, te scheiden deeltjes, kleiner zijn dan ca. 1 µm. Lees verder »

Bron: www.rvo.nl

Hoe werkt membraantechnologie?

Het membraan werkt dus als het ware door middel van een selectieve scheidingswand. Bepaalde stoffen kunnen het membraan passeren terwijl andere stoffen worden tegengehouden. Membraanfiltratie is een alternatief voor flocculatie/sediment, adsorptie (zand-/koolstoffilter, ionenwisselaar), extractie en distillatie. Lees verder »

Wat doet een omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose is een proces om water te zuiveren. Een pomp drukt de vloeistof door een membraan in de stromingsrichting omgekeerd aan die bij osmose. Toepassingen zijn er voor bereiding van drinkwater, onder andere uit zeewater, aanmaak van ketelwater voor stoomketels en zuivering van sommige afvalwaters en mest. Lees verder »

Bron: www.rhima.nl

Hoe werkt ultrafiltratie?

Ultrafiltratie is een filtratiemethode waarbij een vloeistof onder druk door een semipermeabel membraan wordt geperst. Vaak in de vorm van kruisstroom filtratie. De grootte van het drukverschil en het soort membraan bepalen de snelheid waarmee het vocht wordt onttrokken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is membraantechnologie?