Wat is tbs met dwangverpleging?

Bij tbs met dwangverpleging wordt de dader verplicht verpleegd in een gesloten tbs-kliniek. Daarnaast krijgt de tbs'er een (niet-verplichte) behandeling die gericht is op terugkeer in de maatschappij. De tbs is voor 2 jaar. Na 2 jaar kan de rechter de tbs verlengen, met steeds 1 of 2 jaar. Lees verder »

Waarom tbs met dwangverpleging?

Wanneer tbs met dwangverpleging? Als de verdachte tijdens het misdrijf leed aan een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis, en als het gevaar op herhaling ernstig is, kan hij in een gesloten tbs-kliniek worden geplaatst. Lees verder »

Wat gebeurt er in een TBS-kliniek?

Hierbij wordt de terbeschikkinggestelde (TBS'er) geplaatst in een gesloten beveiligde inrichting, ook wel de TBS'kliniek genoemd. Er zijn in Nederland 11 TBS'klinieken. De TBS'er wordt hier verplicht verpleegd en krijgt daarnaast de mogelijkheid om behandeld te worden voor zijn stoornis. Lees verder »

Wat voor soort straf is tbs?

Terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging is de zwaarste maatregel als onderdeel van een straf. De behandeling richt zich op een veilige terugkeer van daders in de samenleving. Een rechter bepaalt of een dader tbs krijgt bij een ernstig misdrijf, een psychische stoornis en een gevaar voor herhaling. Lees verder »

Hoe lang duurt tbs gemiddeld?

Behandeling in een tbs-kliniek duurt gemiddeld zeven tot acht jaar, maar er is in principe geen van tevoren afgesproken einddatum bekend. Eens in de twee jaar is er sprake van een verlengingszitting over het al dan niet verlengen van de TBS. Lees verder »

Bron: www.om.nl
Gerelateerd aan Wat is tbs met dwangverpleging?