Wat mag je niet doen als je een hernia hebt?
Wel is het verstandig om dit gedoseerd en gecontroleerd te doen: geen zware dingen tillen, geen plotselinge bewegingen maken en niet te lang in dezelfde houding blijven staan of zitten. In veel gevallen zal de huisarts daarnaast ook pijnstillers voorschrijven. Lees verder »
Wat verergert hernia?
Hernia klachten De pijn kan verergeren door druk van bijvoorbeeld hoesten, niezen of persen op het toilet. De chemische stofjes die vrijkomen bij de scheur, kunnen een irritatie of een soort 'ontsteking' van de zenuw veroorzaken. Naast pijn kunt u last krijgen van een slapend, dof gevoel in uw been. Lees verder »
Wat moet je vermijden als je een hernia?
Let op uw zithouding – Vermijd dat u gedurende lange tijd achter elkaar zit en sla daarbij uw benen niet over elkaar. Neem voldoende rustpauzes bij het autorijden – Wissel langdurig autorijden af met rustpauzes om uw benen te ontspannen en een andere houding aan te nemen. Lees verder »
Wat verlicht pijn bij hernia?
Bij weinig pijn kan paracetamol genoeg helpen. Als dat niet genoeg helpt, kunt u een ontstekingsremmer erbij slikken (NSAID's), zoals ibuprofen , diclofenac of naproxen. Let op: NSAID's zijn goede pijnstillers, maar ze geven regelmatig vervelende bijwerkingen. Lees verder »
Hoe kom je snel van een hernia af?
Bij een hernia is het van belang dat je niet gaat stilzitten, maar in beweging komt. Zorg allereerst ervoor dat je je achtereenvolgende zittijd sterk beperkt. Als je moet werken, kun je beter staand werken. Daarnaast is het voor het herstel van de hernia goed om te gaan wandelen. Lees verder »